00000

Snabbt och smalt recept på svamp- och nudelsoppa med sockerärter. Kokt ägg blir både krämigt och mättande i soppan.

För 4 personar

Ingredienser

Svamp- och nudelsoppa med sockerärter

500 g svamp, t ex skogschampinjoner
1 gul lök
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 msk rapsolja
1 1/2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk japansk soja
6 ägg
300 g risnudlar
1 knippa salladslök
150 g sockerärter

25 min

Svamp- och nudelsoppa med sockerärter

 

1. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala löken och skär i tunna klyftor. Kärna ur och strimla chilin.

2. Fräs lök, svamp och chili i olja ca 2 min.  Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar och soja. Koka under lock ca 10 min, tills svampen börjar bli mjuk.

3. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud
äggen ca 6 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem.

4. Lägg nudlarna i buljongen och koka ca 3 min. Ansa och finstrimla lök och sockerärter. Lägg grönsakerna i buljongen och servera med ägghalvor.