00000

Om det är svårt att få tag på färsk svamp i butikerna kan man använda kantareller på burk.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g laxfilé
0,5 msk smör, till formen
0,5 tsk salt
1 burk kantareller, (110 g)
1 gul lök, liten
0,5 msk smör
0,5 pkt bacon, strimlad (60 g)
1 dl crème fraiche, lätt
2 krm svartpeppar, nymald

Garnering

1 nypa kantareller

Tillbehör

1 pkt pasta
1 knippa haricots verts
1 knippa tomater

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela laxfilén i fyra bitar. Smörj en ugnssäker form och lägg ner laxbitarna med skinnsidan ner. Salta.
3. Häll av vätskan från svampburken. Skala och strimla löken. Strimla bacon. Stek svampen i smör tillsammans med lök och bacon. Ta ev undan några svampar till garnering. Tillsätt creme fraiche. Låt det sjuda 2–3 min och smaka av med peppar.
4. Bred blandningen över laxen och ställ in fisken mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är genomstekt.
5. Garnera med kantareller och servera med nykokt pasta, haricots verts och tomat.