Svamp med rödbetor, gös, fänkål, senapscrème och frasig grönkål

00000

Recept på svamp  med rödbetor, gös, fänkål, senapscrème och frasig grönkål. Senapscrème och frasig grönkål kan göras dagen före. Övriga delar i receptet bör göras strax före servering.

För 6 personer:

Ingredienser

6 bitar gösfilé (à 75 g)
400 g rödbetor kokta
2 msk olivolja + 1 msk + 1 msk
1 tsk salt + 1 tsk + 1 tsk
400 g svamp valfri
1 aubergine (250 g)

Senapscrème:

1 äggula
1 msk dijonsenap grovkornig
1 dl rapsolja
1 krm salt

Grönkål:

50 g grönkål
1 msk olivolja
1 krm salt

Marinerad fänkål:

0,5 fänkålsstånd
1 msk citron pressad
2 tsk olivolja
0,5 tsk flingsalt

50 minuter

Gör så här:

  1. Senapscrème: Vispa samman äggula och senap. Tillsätt oljan i en jämn stråle under kraftig vispning. Krydda med salt.
  2. Grönkål: Sätt ugnen på 175°. Riv loss bitar av grönkålen från kålbladets mittnerv. Lägg kålbitarna i en ugnssäker form och blanda med olja och salt. Rosta mitt i ugnen 15–20, min tills kålen är frasig.
  3. Fänkål: Hyvla fänkålen med mandolin eller osthyvel. Marinera den i citronsaft och olja ca 10 min. Ta kålen ur marinaden och krydda med flingsalt.
  4. Skär betorna i bitar och värm dem i en kastrull i 2 msk olja. Krydda med 1 tsk salt.
  5. Ansa svampen och skär den i bitar. Skär auberginen i cm-stora kuber. Stek dem i 1 msk olja ca 10 min. Tillsätt svampen och låt den steka med tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt.
  6. Stek fisken i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt.
  7. Lägg svampfräset på tallrikar och toppa med senapscrème, gös, betor och fänkål. Strö över grönkålsblad och servera.

 

Fler recept med: Fisk, Förrätter