00000

Picka din svamp i år! Svampen kan förvaras i kylen minst 1 månad.

För 1 sats

Ingredienser

300 g svamp blandad, t ex kantareller, karljohan eller champinjoner

Lag

1 dl vatten
1 dl vitt vin torrt
0,5 dl olivolja
1 msk äppelcidervinäger
2 schalottenlökar finhackade
1-2 vitlöksklyftor pressade
0,5 tsk salt
0,5 tsk strösocker
1 tsk timjan
0,5 tsk oregano
0,5 tsk fänkålsfrön

Picklad svamp – gör så här:

  1. Borsta och skär svampen i mindre bitar.
  2. Lag: Blanda vatten, vin, olivolja, äppelcidervinäger, schalottenlök, vitlök, salt, socker, timjan, oregano och fänkålsfrön i en bunke.
  3. Vänd ner svampen. Lägg svampen med lagen i en burk med tättslutande lock. Ställ kallt minst 1 dygn.

 

Fler recept med: Grönsaker, Smårätter, Vegetariskt