Picklad svamp

Picka din svamp i år! Svampen kan förvaras i kylen minst 1 månad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g svamp - blandad, t ex kantareller, karljohan eller champinjoner

Lag

  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 schalottenlökar - finhackade
  • 1 - 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk fänkålsfrön

Gör så här

  1. Borsta och skär svampen i mindre bitar.

  2. Lag: Blanda vatten, vin, olivolja, äppelcidervinäger, schalottenlök, vitlök, salt, socker, timjan, oregano och fänkålsfrön i en bunke.

  3. Vänd ner svampen. Lägg svampen med lagen i en burk med tättslutande lock. Ställ kallt minst 1 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!