00000

Svalkande melonsoppa med len yoghurt är världens bästa sommarsoppa! Fungerar både som dessert och som mellanmål.

För 4 personer:

Ingredienser

2 cantaloupemeloner, små (à ca 350 g)
0,5 citron
2 msk florsocker
1,5 dl is
0,25 kruka citronmeliss

Topping:

1 dl matyoghurt, (10 %)
citronmeliss, finhackad

15 minuter

Svalkande melonsoppa med len yoghurt – gör så här:

  1. Halvera och kärna ur melonerna. Skala och skär dem i bitar. Lägg bitarna i en mixer.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv 1 msk skal och pressa ut 2 msk saft. Lägg citronskal, citronsaft, florsocker, is och citronmeliss i mixern. Mixa till en slät soppa.
  3. Toppa med en klick yoghurt och lite finhackad citronmeliss. Servera genast.