44444

Gör gärna sval grönsakssoppa med citron en dag i förväg, den blir bara godare om den får stå länge. Det är fint och praktiskt att servera soppan i flaskor.

För 1

Ingredienser

400 g tomater, gula
1 silverlök, liten
1 gurka
1 gul paprika
0,5 citron
5 dl vatten
0,5 dl olivolja, kallpressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 avokado, mogen

Garnering:

fintärnad gurka
furikake
olivolja

30 minuter + 1 timme i kyl

Sval grönsakssoppa med citron – gör så här:

  1. Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka silverlöken. Skala gurkan och skär den i mindre bitar. Halvera paprikan och ta bort kärnhuset. Skär paprikan i mindre bitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft.
  2. Mixa grönsaker och citron till en slät puré. Späd med vatten till lagom tjock konsistens. Krydda med salt och peppar. Låt soppan vila ca 1 timme i kylen.
  3. Skala, kärna ur och mixa ner avokadon i soppan precis före servering.
  4. Toppa soppan med finhackad gurka och furikake. Droppa över lite olja.
Fler recept med: Asiatiskt, Buffémat, Soppa, Veganskt