33333

Sushirullar med varmrökt lax och mango passar att servera till middag eller på en sommarbuffé. Variera med att använda quinoa eller finkornig bulgur istället för ris.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g quinoa, ris eller bulgur
300 g lax, varmrökt, utan skinn och ben
1 mango, mogen
100 g sallad, krispig
200 g rödkål, strimlad
5 noriark
4 msk majonnäs
vitvinsvinäger, strösocker, salt

Tillbehör:

soja, japansk

20 minuter

Sushirullar med varmrökt lax och mango – gör så här:

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda den med 1 msk vinäger och 1 tsk socker. Låt svalna.
  2. Skala, kärna ur och skär mangon i strimlor. Strimla salladen. Lägg ut ett noriark på bakplåtspapper eller plastfolie eller använd en bambumatta, s k bamburoll.
  3. Lägg på en sträng med majonnäs och fördela quinoa, mango, sallad och lax i bitar på halva noriarket. Rulla ihop med hjälp av papperet eller sushimattan till en fast rulle.
  4. Låt rullarna ligga inrullade en stund. När alla rullar är klara skärs de i 4–5 bitar vardera. Ställ dem på ett fat och servera med japansk soja.