Sushirullar med varmrökt lax och mango

Sushirullar med varmrökt lax och mango passar att servera till middag eller på en sommarbuffé. Variera med att använda quinoa eller finkornig bulgur istället för ris.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g quinoa - ris eller bulgur
  • 300 g lax - varmrökt, utan skinn och ben
  • 1 mango - mogen
  • 100 g sallad - krispig
  • 200 g rödkål - strimlad
  • 5 noriark
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt

Tillbehör

  • soja - japansk

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda den med 1 msk vinäger och 1 tsk socker. Låt svalna.

  2. Skala, kärna ur och skär mangon i strimlor. Strimla salladen. Lägg ut ett noriark på bakplåtspapper eller plastfolie eller använd en bambumatta, s k bamburoll.

  3. Lägg på en sträng med majonnäs och fördela quinoa, mango, sallad och lax i bitar på halva noriarket. Rulla ihop med hjälp av papperet eller sushimattan till en fast rulle.

  4. Låt rullarna ligga inrullade en stund. När alla rullar är klara skärs de i 4–5 bitar vardera. Ställ dem på ett fat och servera med japansk soja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!