00000

En mild och kumminsmakande soppa. Servera gärna senap till.

För 5 - 6 person(er)

Ingredienser

500 g rimmat fläsk
1,5 dl korngryn
2 l vatten
1 gul lök
500 g surkål, hemlagad eller från burk
2 tsk salt
0,5 tsk kummin, stött
2 morötter
1 dl persilja, hackad

Tillbehör:

kokt potatis
senap
riven pepparrot

1. Lägg fläsk och korngryn i en gryta. Häll över vattnet och låt koka upp. Skala och skär löken i klyftor. Lägg lök och surkål i grytan. Koka under lock på svag värme ca 1 timme.
2. Ta upp fläsket och skär det i tärningar. Lägg ner det i soppan. Krydda med salt och kummin.
3. Skala och riv morötterna och blanda ner dem i soppan. Låt koka ytterligare ca 2 min.
4. Strö över persilja. Servera gärna soppan med potatis, senap och färskriven pepparrot.