Surkål med fläsk och korv

Surkål med fläsk och korv är mättande vintermat. Med färdig surkål blir grytan färdig på bara en halvtimme. Dijonsenap är ett måste, det ger en god smakbrytning till den syrliga kålen och det rökta fläsket.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 burk surkål - (810 g)
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 400 g fläsk - rökt
  • 300 g korv - gärna polsk
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk kummin - hel
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • bladpersilja

Tillbehör

  • rågbröd - se recept
  • dijonsenap

Gör så här

  1. Spola av surkålen med kallt vatten och låt den rinna av. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Skär fläsket i grova bitar. Skär korven i ca 3 cm långa bitar.

  2. Stek fläsket i en stekpanna tills det fått fin färg. Lägg över det i en gryta. Stek lök och äpple i stekpannan tills de fått fin färg. Lägg över fräset i grytan. Tillsätt surkål och korv. Häll över vinet och tillsätt lagerblad, kummin, salt och peppar. Låt grytan koka under lock ca 15 min. Grovhacka persiljan och strö över grytan. Servera med bröd och senap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!