Surfside wrap

En praktisk och mättande lunch- eller picknickwrap med lax och avokado.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 3 dl bulgur
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • krm salt - + 0,5 krm
  • krm svartpeppar - nymald + 0,5 krm
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk citron - pressad
  • 0,5 gurka
  • 1 avokado - mogen
  • 1 liten rödlök
  • 12 skivor kallrökt lax
  • 2 msk svarta sesamfrön

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen med fond i vattnet. Låt bulgurn kallna och smaksätt med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  2. Blanda yoghurten med citronsaft, 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar.

  3. Skär gurkan i långa stavar. Skala, kärna ur och skär avokadon i klyftor. Skala och finhacka löken.

  4. Lägg tortillabröden på bänken. Fördela laxen på tortillabröden. Lägg bulgurn som en sträng mitt på. Klicka på citronyoghurten. Lägg på gurka och avokado. Strö över lök och sesamfrön.

  5. Rulla ihop till wraps. Skär dem mitt itu, lite på snedden. Servera gärna med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!