00000

Köttet tinar under första dagen och anrättas till middagen. Suovas kan givetvis bytas ut mot något annat gott lättrökt kött.

För 6 person(er)

Ingredienser

600 g suovas, lättrökt reninnanlår
1 msk marinad från osten

Svamprisotto

10 g trattkantareller, torkade. Eller karljohanssvamp
12 dl vatten
3 hönsbuljongtärning
4,5 dl avorioris
2 msk marinad från fetaosten
3 salladslökar, skivade
1 fetaost, Apetina Feta snack á 150g
1 krm svartpeppar
1 nypa salt, eventuellt

1. Lägg svampen i kallt vatten ca 30 min. Häll bort blötläggningsvattnet, krama ur vattnet och grovhacka svampen. Koka upp vattnet med buljongtärningarna.
2. Fräs riset och svampen 1 minut i marinaden från fetaosten. Spara lite marinad att bryna köttet i. Späd med buljongen lite i taget. Låt risotton sjuda ca 20 min tills riset fortfarande har lite tuggmotstånd. Rör ner sallads­lökarna och osten. Smaka av med svartpeppar och ev salt.
3. Skiva köttet. Bryn det hastigt i resterande marinad. Servera med risotto.

Fler recept med: Övrigt