1. Lägg svampen i kallt vatten ca 30 min. Häll bort blötläggningsvattnet, krama ur vattnet och grovhacka svampen. Koka upp vattnet med buljongtärningarna.
2. Fräs riset och svampen 1 minut i marinaden från fetaosten. Spara lite marinad att bryna köttet i. Späd med buljongen lite i taget. Låt risotton sjuda ca 20 min tills riset fortfarande har lite tuggmotstånd. Rör ner salladslökarna och osten. Smaka av med svartpeppar och ev salt.
3. Skiva köttet. Bryn det hastigt i resterande marinad. Servera med risotto.
Suovas med svamprisotto
Köttet tinar under första dagen och anrättas till middagen. Suovas kan givetvis bytas ut mot något annat gott lättrökt kött.
För 6 person(er)
Ingredienser
600 g | suovas, lättrökt reninnanlår |
1 msk | marinad från osten |
Svamprisotto
10 g | trattkantareller, torkade. Eller karljohanssvamp |
12 dl | vatten |
3 | hönsbuljongtärning |
4,5 dl | avorioris |
2 msk | marinad från fetaosten |
3 | salladslökar, skivade |
1 | fetaost, Apetina Feta snack á 150g |
1 krm | svartpeppar |
1 nypa | salt, eventuellt |