Sukiyakilax med mangold och cashewnötter

Sukiyakisås på flaska hittas säkrast på hyllan med asiatiska livsmedel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 25 g cashewnötter - rostade
  • 400 g mangold - färsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - majsstärkelse
  • 2 dl sukiyakisås - från flaska
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 3 dl ris - gärna japanskt
  • 2 msk ingefära - inlagd

Gör så här

  1. Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i 8 skivor.

  2. Hacka nötterna i grova bitar. Skölj och strimla mangolden grovt. Skala och hacka vitlöken. Fräs mangold och vitlök i 1 msk olja i en rymlig panna ca 2 min.

  3. Rör ut majsstärkelsen i sukiyakisåsen och häll ner den i pannan under omrörning, låt koka ihop ca 1 minut.

  4. Stek laxen 1 msk olja på hög värme, ca 1 minut på varje sida, i en stekpanna. Salta. Servera med ris, mangold, nötter och ingefära. Ca 650 kcal per portion, 27 g fett, 33 g protein, 68 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!