Sukiyakigryta med renskav

Sukiyaki är en japansk rätt där man kokar kött och grönsaker i sukiyakisåsen vid bordet, som en fondue. Här är en vardagsvariant där man kokar en gryta på spisen med den goda sukiyakismaken. I ursprunget använder man tunt skivad entrecôte, jag tyckte det var kul att prova med renskav. Och det blev med gott resultat! Sukiyakisås finns på flaska i de flesta butiker, i det orientaliska sortimentet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 morot - (100 g)
  • 125 g champinjoner
  • 2 salladslökar
  • 125 g salladskål
  • 1 dl sukiyakisås
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tärningar köttbuljong
  • 240 g renskav - i paket

Tillbehör

  • 75 g risnudlar

Gör så här

  1. Skala och slanta moroten. Klyfta champinjonerna. Strimla salladslök och salladskål.

  2. Koka upp sukiyakisås med vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i morot och renskav. Låt koka upp och dela renskaven i mindre bitar med hjälp av en gaffel. Låt sjuda 5 minuter.

  3. Tillsätt champinjoner och salladslök och sjud ca 5 minuter till. Lägg i salladskålen och dra kastrullen från värmen. Låt dra någon minut med lock.

  4. Tillaga risnudlar enligt instruktionen på förpackningen. Servera nudlarna i sukiyakigrytan. Ca 445 kcal per portion, varav 10 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!