Sukiyakigryta med renskav

Sukiyaki är en japansk rätt där man kokar kött och grönsaker i sukiyakisåsen vid bordet, som en fondue. Här är en vardagsvariant där man kokar en gryta på spisen med den goda sukiyakismaken. I ursprunget använder man tunt skivad entrecôte, jag tyckte det var kul att prova med renskav. Och det blev med gott resultat! Sukiyakisås finns på flaska i de flesta butiker, i det orientaliska sortimentet.

Sukiyakigryta med renskav

1. Skala och slanta moroten. Klyfta champinjonerna. Strimla salladslök och salladskål.
2. Koka upp sukiyakisås med vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i morot och renskav. Låt koka upp och dela renskaven i mindre bitar med hjälp av en gaffel. Låt sjuda 5 minuter.
3. Tillsätt champinjoner och salladslök och sjud ca 5 minuter till. Lägg i salladskålen och dra kastrullen från värmen. Låt dra någon minut med lock.
4. Tillaga risnudlar enligt instruktionen på förpackningen. Servera nudlarna i sukiyakigrytan.
Ca 445 kcal per portion,
varav 10 g fett.

Recept från