Studentpinnar

Det går även bra att göra en kalljäst deg dagen före och baka ut nästa dag. Blanda då degen med kallt ­vatten, plasta in bunken (använd en stor bunke) och låt stå i kylen över natten. Ta ut degen 1-1 1/2 timme innan den ska bakas ut.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 14 dl vetemjöl special - (840 g)

Gör så här

  1.  Smula ner jästen i en bunke.  Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt socker, salt och olja. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg och arbeta degen 5-10 min.

  3. Lägg en bakduk på bunken och låt degen jäsa ca 30 min.

  4. Häll ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela den i 4 bitar. Skär varje bit i 10 småbitar. Forma dem till avlånga bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och mjöla dem lätt.

  5. Låt bullarna jäsa övertäckta ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

  6. Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 min. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!