44444

Struvor är frasiga och goda och ett måste för många på julen.

För 30 struvor:

Ingredienser

2 ägg
1,5 dl vatten
2 tsk strösocker
0,5 krm salt
1,5 dl vetemjöl

Fritering:

500 g kokosfett, eller 5 dl rapsolja

Garnering:

strösocker

20 minuter + 1 timme att svälla

Struvor – gör så här:

  1. Vispa ihop ägg, vatten, socker och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget, och vispa till en klimpfri smet. Låt stå och svälla ca 1 timme i rumstemperatur.
  2. Smält kokosfettet och värm det till 180°. Doppa järnet i fettet så att det blir riktigt varmt. Doppa det sedan till hälften i smeten och sedan i oljan igen. Fritera tills struvan fått fin färg, ca 30 sekunder.
  3. Lossa försiktigt struvan med en gaffel och vänd den i socker. Fortsätt med resten av smeten.
Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar