Struts med apelsinsallad och morotssås

Recept på struts med apelsinsallad och morotssås.
Allt om Mat

Sås

  • 2,5 dl morotssaft
  • 0,5 dl apelsin - färskpressad
  • 2 tsk ingefära - finhackad, färsk
  • 1 krm curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)

Apelsinsallad

  • 2 apelsiner
  • 2 salladslökar
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar

Struts

  • 400 g strutsfilé
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillbehör

  • couscous
  • grön sallad

Gör så här

  1. Morotssås: Blanda morotssaft, apelsinsaft, ingefära, curry och buljongtärning i en kastrull och koka utan lock tills 2 dl återstår. Sila såsen, rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Låt koka tills den tjocknar.

  2. Apelsinsallad: Skär loss apelsinskalen med kniv och skär ut hinnfria klyftor över en skål så att även saften som droppar och sedan kan kramas ur tas tillvara. Strimla salladslöken och blanda ner dem samt olja och peppar.

  3. Struts: Tjock strutsfilé kan skivas, penslas med olja och saltas och peppras. Tunna skivor steks ca 1 min på varje sida i olja. Tunnare filébitar är bättre att först pensla med olja på båda sidor. Strö på salt och peppar och stek skivorna tills innertemperaturen är 65°. Tag av från värmen och vänta någon minut. Skär sedan upp bitarna.

  4. Fördela apelsinsallad på varma tallrikar. Lägg på stekt struts och ringla morotssås över. Servera med naturell eller smaksatt couscous samt några gröna salladsblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!