Strudel med äpple och mandel

Recept på strudel med äpple och mandel – en härlig efterrätt innehållande hyvlade äpplen i en rulle av krispig filodeg och mandelmassa. Använd en mandolin så går det snabbt och lätt att hyvla både mandelmassa och äpplen.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 ark filodeg
  • 100 g mandelmassa
  • 1 äpple
  • 1 ägg - litet
  • 2 msk mandel - flagad
  • 2 tsk florsocker

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ut ett dubbelt lager filodeg (2 ark) ca 20 x 30 cm. Hyvla över mandelmassa. Kärna ur äpplet och hyvla eller riv över det.

  2. Dela degen med fyllningen på i fyra lika stora delar delar (ca 10 x 15 cm) med pizzaskärare eller kniv. Rulla varje bit diagonalt till en rulle.

  3. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på mandel. Pudra över florsocker. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Servera med lättvispad vaniljgrädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!