Strömmingsburgare med ansjovis

Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g strömmingfiléer
  • 1 burk anjovisfiléer - (125 g)
  • 2 filéer till dressingen - sparas

Dressing

  • 1 äggula
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 anjovisfiléer
  • 1 dl kesella - (10 %)
  • 1 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta - pressad

Strömming

  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl ströbröd

Tillbehör

  • 4 bröd - t ex källarfranska
  • 50 g rucola
  • 1 rödlök - liten
  • 2 tomater

Gör så här

  1. Dressing: Lägg äggulan i en rundbottnad skål. Vispa ner oljan lite i taget i en jämn stråle. Blanda ner senap, cayennepeppar och salt. Finhacka ansjovisen och blanda ner den samt kesella, kapris och vitlök. Ställ dressingen svalt.

  2. Skölj strömmingsfiléerna ordentligt i kallt vatten och klipp bort ryggfenorna.

  3. Lägg filéerna med skinnsidan ner på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg 1 ansjovisfilé på varannan strömming.

  4. Lägg ihop till strömmingsflundror. Hetta upp smör i en stekpanna. Vänd strömmingsflundrorna i ströbröd och stek dem på strax över medelvärme ca 3 min på varje sida.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!