00000

20 min
Ett smart och gott sätt att få i barnen den nyttiga strömmingen.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g strömmingsfilé
0,5 dl tomatpuré
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 msk rapsolja
0,5 isbergssalladshuvud
8 hamburgerbröd
2 dl creme fraiche smaksatt med paprika och chili

Strömmingsburgare – gör så här:

  1. Dra skinnet från strömmingen. Lägg den i en matberedare och mixa den. Tillsätt tomatpuré, potatismjöl och salt. Forma färsen till burgare och pensla dem med oljan.
  2. Grilla burgarna ca 5 min per sida.
  3. Strimla salladen. Värm bröden på grillen ca 1 minut. Servera strömmingsburgarna i bröden med creme fraiche och rikligt med sallad.

    ca 590 kcal per portion:
    28 g fett • 31 g protein • 64 g kolhydrater