Strömmingsbiffar med grönt

Här kommer en god, billig och nyttig rätt, som kan vara ett bra alternativ till vanliga strömmingsflundror.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g strömmingfilé
  • 0,5 lök - liten, gul
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 ägg
  • 1 dl dill - grovt hackad
  • 1 msk smör - till stekning

Grönt tillbehör

  • 1 purjolök
  • 1 fänkål
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta - skivad
  • 1 påse spenat - färsk (150 g)
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingen. Skala och skär löken i bitar. Blanda alla ingredienser till biffarna i matberedaren. Skölj händerna i kallt vatten, forma 8 biffar av färsen.

  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek biffarna 4 och 4, ca 3-4 min per sida. Håll varmt under folietäckt form.

  3. Skölj och strimla purjolök och skär fänkålen i tunna klyftor. Fräs purjolök och fänkål i smör och pressa i vitlöksklyftan. Vänd ner spenaten. Salta och peppra. Servera biffarna med tillbehör och potatismos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!