Strömming med senapssås

Vanlig stekt strömming serveras här med en varm senapssås som går snabbt och lätt att laga till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g strömmingfilé - färsk
  • 1,25 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,75 dl dill - finhackad
  • 1 dl rågmjöl - grovt
  • 4 msk smör - till stekning

Senapssås

  • 1 msk smör
  • 1 schalottenlök - finhackad
  • 0,5 msk senapsfrön - gula
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl dill - finhackad

Tillbehör

  • potatis - kokt eller potatismos
  • ärtskott

Gör så här

  1. Lägg ut strömmingarna med skinnsidan nedåt och strö på salt, peppar och finhackad dill. Lägg därefter ihop dem två och två med skinnet utåt. Vänd dem i rågmjöl och stek dem i smör på medelgod värme cirka 2-3 minuter på varje sida.

  2. Sås: Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och senapsfrön ca 1 min. Tillsätt grädde och senap och låt koka ca 1 min. Smaka av med salt och finhackad dill.

  3. Servera strömmingarna nystekta med varm sås och nykokt potatis eller potatismos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!