Strömming med salvia och tomat

Färsk strömmingsfilé är perfekt vardagsmat. Med lite italienska kryddor får de en smak av Medelhav.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g strömmingfiléer
  • 1,5 citron
  • 1 krm svartpeppar - nymald, + 1 krm
  • 1 tsk salt
  • 0,5 salvia - kruka, + 0,5 + 0,5
  • 1 msk olivolja - + 1 msk + 1 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater - gärna både gula och röda
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk kapris - väl avrunnen

Tillbehör

  • 2 vita bönor - (á 400 g) burkar

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenan från strömmingen. Skölj citronerna i varmt vatten och riv det yttersta skalet.

  2. Lägg filéerna med köttsidan upp på en skärbräda. Fördela hälften av citronskalet, 1 krm peppar, salt och 0,5 kruka salviablad över filéerna. Vik dem längs med.

  3. Stek strömmingen på medelvärme i 1 msk matolja.Tryck till  med stekspaden på filéerna när de läggs i pannan så håller de formen. Stek i 2-3 minuter på varje sida. Ta upp och lägg på ett fat.

  4. Skär tomaterna i halvor. Torka ur pannan väl. Höj värmen och fräs tomaterna hastigt  i 1 msk olivolja. Tillsätt tomatpuré, vinäger, kapris och 0,5 kruka salviablad. Fördela tomatsåsen över strömmingen.

  5. Skölj bönorna i kallt vatten och blanda med resten av citronskalet, 1 msk olja och 0,5 kruka hackad salvia. Servera strömmingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!