Strömmarnas kräft- och räksallad

Recept på strömmarnas kräft- och räksallad.
Anna-Lena Bjarneberg
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 8 havskräftor - nykokta
  • 300 g räkor - färska
  • 0,5 gurka
  • 1 knippa dill
  • 4 blad romansallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 40 g mâchesallad
  • 40 g mangoldskott
  • 0,5 citron - pressad saft

Gör så här

  1. Skala havskräftor och räkor. Skala gurkan, skrapa ut kärnorna och skär gurkan i stänger. Finhacka dillen och blanda med gurka och skaldjur.

  2. Grovhacka roman- och mâchesallad och blanda ner dem och mangoldskotten i skaldjursröran. Pressa över citronsaft och ringla över olja. Strö över salt och peppar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!