Korv stroganoff på italienska

Recept på en italiensk variant av korv stroganoff. Som en klassisk korv stroganoff fast med salsiccia. Passar perfekt till pasta, potatis eller ris.

Ingredienser

  • 350 g salsicciakorv - gärna med fänkålssmak
  • 30 g svamp - torkad, t ex karljohan
  • 1 gul lök - stor
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap - grovkornig
  • 0,5 tärningar köttbuljong
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl matlagningsgrädde

Tillbehör

  • 300 g pasta - t ex strozzapreti
  • 100 g rucola

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg svampen i kallt vatten ca 10 min . Ta ut köttet ur korvarna och skär det i bitar. Skala och skär löken i små tärningar.  Låt svampen rinna av och skär den i bitar. 

  2. Bryn korvinkråmet i en stekpanna tills det fått färg. Tillsätt lök och svamp  och bryn ytterligare 2–3 min. 

  3. Strö över majsstärkelsen och  tillsätt tomatpuré, senap,  buljongtärning, vatten och grädde. Sjud 2–3 min. Servera med pasta och rucola. Krydda med salt och 1 krm peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!