Stroganoff på aubergine och champinjoner

Vid första anblicken kan denna vegetariska rätt verka vara i fetaste laget, men betänk att auberginen och svampen inte innehåller något eget fett.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 aubergine - liten
  • 200 g champinjoner
  • 1 lök - gul
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 tsk japansk soja
  • 0,5 dl persilja - hackad

Tillbehör

  • ris - eller bulgur, kokt

Gör så här

  1. Skala auberginen. Skiva och strimla. Skiva champinjonerna tunt. Finhacka löken.

  2. Fräs auberginehacket i olivolja några minuter under omrörning. Ställ åt sidan. Fräs svamp och lök i smör, under omrörning, tills löken mjuknat.

  3. Tillsätt tomatpuré, senap, grädde, auberginefräs, salt, lite nymald svartpeppar och soja. Rör om och låt sjuda på svag värme, under lock i ca 20 minuter. Späd ev med lite vatten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!