00000

Vid första anblicken kan denna vegetariska rätt verka vara i fetaste laget, men betänk att auberginen och svampen inte innehåller något eget fett.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 aubergine, liten
200 g champinjoner
1 lök, gul
2 msk olivolja
1 msk smör
2 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar, nymald
2 tsk japansk soja
0,5 dl persilja, hackad

Tillbehör

, kokt ris eller bulgur

1. Skala auberginen. Skiva och strimla. Skiva champinjonerna tunt. Finhacka löken.
2. Fräs auberginehacket i olivolja några minuter under omrörning.
Ställ åt sidan. Fräs svamp och lök i smör, under omrörning, tills löken mjuknat.
3. Tillsätt tomatpuré, senap, grädde, auberginefräs, salt,
lite nymald svartpeppar och soja. Rör om och låt sjuda på
svag värme, under lock i ca 20 minuter.
Späd ev med lite vatten.