Strimlat kött i olivsås

En ursnabb rätt som lätt blir en favorit. Få ingredienser och mycket smak. I köttdiskarna hittar vi i dag färdigstrimlat nötkött, det underlättar och gör matlagningen smidigare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 500 g nötkött - i strimlor
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 350 g oliver - med ansjovis
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 dl basilika - eller annan ört finstrimlad
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • ris - kokt
  • grönsaker

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken mjuk.

  2. Tillsätt köttet lite i taget och bryn tills det fått färg. Tillsätt tomatpuré och spadet från oliverna.

  3. Blanda majsstärkelse med lite vatten och red av såsen. Blanda i oliverna och basilika. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Servera med kokt ris och grönsaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!