Strawberry cheesecakeglass

Den här glassen är verkligen supergod och passar lika bra på barnkalas som efter en middag. Servera gärna med färska jordgubbar.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 100 g jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g naturell färskost
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 200 g biscotti - digestivekex eller cookies
  • 1 dl jordgubbssylt

Garnering

  • 6 små jordgubbar - hela

Gör så här

  1. Snoppa och mixa jordgubbarna. Vispa grädden. Vispa ihop färskost, äggulor, socker, vaniljsocker och salt i en separat bunke. Vänd i grädden och jordgubbspurén.

  2. Krossa kakorna grovt. Varva glassmeten med kaksmulorna och sylten  i en form. Täck formen med plastfolie och frys glassen minst 5 timmar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!