4.74.74.74.74.7

Stracciatella är ett gott tillbehör till antipastan - krämig burrataost med frisk apelsin.

För 4 personer:

Ingredienser

2 burrataostar, eller buffelmozzarellaostar (à 125 g)
0,5 dl yoghurt, turkisk
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald
1 blodapelsin
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
1 dl cocktailkaprisbär, små
2 msk pistaschnötter, rostade och saltade eller pinjenötter
2 msk olivolja

Garnering:

körvel
bladpersilja

15 minuter

Stracciatella med blodapelsin – gör så här:

  1. Hacka osten och rör ihop med yoghurten. Bred ut krämen på en tallrik. Krydda med flingsalt och peppar.
  2. Skär bort skalet på apelsinen med en kniv och skär ut hinnfria filéer. Kärna ur och finstrimla chilin.
  3. Strö apelsin, chili, kapris och nötter över ostkrämen. Ringla över olja och garnera med körvel och persilja.
Kökstipset! Burrataost har ett saftigt inkråm som går bra att mosa, och innanmätet kallas för stracciatella. Hittar du inte burrata går det bra med en mjuk buffelmozzarella.
Fler recept med: Förrätter, Italienskt