00000

Till köttbullarna är det gott med frästa grönsaker. Välj av det som finns hemma, de flesta grönsaker kan fräsa ihop till en härlig blandning med lite äpple och gärna några nötter.

För 4 personer

Ingredienser

500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
3 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta pressad
2 äpplen
1 msk smör

Grönsaker:

600 g grönsaker t ex broccoli, blomkål, rödlök och champinjoner
1 äpple
1 msk smör
0,5 dl cashewnötter
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

Stora köttbullar med äpple och senap

 

1. Blanda samman alla ingredienser till färsen utom äpplet. Tvätta och riv äpplet runt om på grova sidan på rivjärnet.
2. Forma färsen till valnötsstora köttbullar, ca 16 st. Stek dem runt om i smör på medelvärme i stekpannan ca 10 min.
3. Ansa och skär grönsaker och äpple i bitar. Fräs i smör tills de har mjuknat något och fått färg. Fräs med nötterna sista minuten. Smaka av med salt och peppar. Servera köttbullarna med grönsakerna.

 

Fler recept med: Köttfärs, Övrigt