Stjärnanismarinerad fruktsallad med vaniljglass

Hemgjord vaniljglass är lätt att göra, framför allt med en glassmaskin. Låt gärna smeten stå 12 timmar i kylen så blir glassen krämigare i konsistensen. Saknas glassmaskin kan glassen frysas i en form som tas fram ur frysen och vispas under infrysningen. Extra krydda får fruktsalladen av ett par matskedar pastis men ska barnen bjudas räcker det med stjärnanis.
Allt om Mat

Glass

  • 0,5 vaniljstång
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 6 äggulor
  • 2,5 dl vispgrädde

Sockerlag

  • 2 dl apelsinjuice - färskpressad
  • 2 dl strösocker
  • 1 stjärnanis
  • 1 msk pastis - (Pernod)

Fruktsallad

  • 1 ananas - liten
  • 300 g vattenmelon - klyfta
  • 1 galiamelon
  • 2 apelsiner

Gör så här

  1. Glass:Halvera vaniljstången på längden och koka upp den med mjölken. Vispa socker och äggulor pösigt. Häll den varma mjölken över ägg-sockerblandningen och sedan tillbaka i kastrullen. Sjud under vispning till 85°. Sila krämen och kyl i kallt vattenbad.

  2. Blanda den kalla smeten med grädde. Ställ gärna smeten kallt minst 12 timmar. Häll glassmeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) och kör till krämig konsistens ca 20 minuter.

  3. Sockerlag: Blanda alla  ingredienser till lagen, utom pastis, i en kastrull. Låt sjuda 10 minuter. Kyl och smaka ev av med pastis.

  4. Dela och skär bort skal från ananas och vattenmelon, skär sedan i kuber ca 1x1 cm. Dela galiamelonen, ta bort kärnorna och ta ut kulor med kuljärn. Skär bort apelsinskalet och skär ut skinnfria klyftor.

  5. Blanda frukten med sockerlag och marinera minst 30 minuter. Servera med vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!