25 minuter + 3 timmar -marinering + 45 minuter i ugn
Sticky Wings (amerikanska kycklingvingar) — gör så här:
- Marinad: Skala och finhacka lök och vitlök. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Fräs lök, vitlök och fänkålsfrön i olja på något över medelvärme ca 1 minut. Tillsätt paprikapulver, jerkkrydda och örtsalt och fräs ytterligare ca 2 min.
- Blanda i vinäger, worcestersås, srirachasås, honung och soja och låt sjuda ca 5 min på låg värme. Låt marinaden kallna.
- Skär kycklingvingarna i lederna så att de blir mindre bitar. Lägg dem i en skål och blanda med -marinaden. Marinera i kylen ca 3 timmar, gärna längre. Blanda om några gånger under tiden.
- Dipp: Finfördela osten i en skål och mixa med gräddfilen. Rör ner majonnäs och worcestersås. Ställ såsen i kylen fram till servering.
- Sätt ugnen på 200°. Ta upp kycklingbitarna ur marinaden och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över cirka hälften av marinaden och tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Öka ugnsvärmen till 250°. Ta ut kycklingen och vänd bitarna. Ringla över resten av marinaden och ställ tillbaka i ugnen ca 15 min. Vänd vingarna efter halva tiden så att de får fin färg runt om och är genomstekta.
- Servera vingarna med blue cheese-dipp, finstrimlad gräslök eller salladslök och selleristavar.