Sticky cinnamon and coffee French toast

Sticky cinnamon and coffee French toast passar också bra att serveras ljumma med vaniljglass eller lättvispad grädde till i stället för frosting.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 skivor surdegsformbröd - stora
  • 2 msk smör

French toast-smet

  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt

Kaffe- och kanelswirl

  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk kaffe - riktigt starkt
  • 1,5 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk kardemumma - mald

Frosting

  • 0,5 citron
  • 60 g smör - rumsvarmt
  • 1,75 dl florsocker
  • 150 g färskost - naturell
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk kanel - mald

Gör så här

  1. Smet: Vispa ihop ägg, mjölk och salt.

  2. Swirl: Blanda socker, vatten, kaffe, kanel och kardemumma i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda 2–3 min. Låt svalna.

  3. Frosting: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt färskost, citronskal och vaniljsocker.

  4. Ringla kaffeswirlen i ett fint spiralmönster på ena sidan av varje skiva.

  5. Doppa bröden hastigt i smeten. Stek bröden i smör i en stekpanna tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Strö över socker och kanel. Servera med frosting.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!