Stekta rotfrukter med vanilj

00000

Recept på stekta rotfrukter med mjuk sötma från bland annat äpple och vanilj. Vaniljsmaken bara anas och bidrar med en spännande smakbrytning till rotfrukterna.

För 8 pers

Ingredienser

Stekta rotfrukter med vanilj

1 kilo blandade rotfrukter, t. ex morötter, persiljerötter, palsternacka, rödbetor och jordärtskockor
3 msk + 1 msk gåsfett
4 timjankvistar
1 vaniljstång
4 äpplen, gärna cox orange
1/2 citron, rivet skal
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

40 min

Stekta rotfrukter med vanilj – gör så här:

  1. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Stek rotfrukterna i 3 msk gåsfett i en stekgryta tillsammans med timjan och vaniljstång ca 10 min. Rör om några gånger under tiden.
  2. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda ner äpplen och citronskal i rotfruktsblandningen och stek ytterligare ca 10 min. Krydda med salt och peppar.