Stekta olivsnacks

Recept på stekta olivsnacks. Kontrollera att friteringsoljan är tillräckligt varm genom  lägga ner en brödbit, som ska bli gyllenbrun.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 g svarta oliver - utan kärnor, gärna en grekisk sort
  • 100 g gröna oliver - stora, utan kärnor
  • 100 g soltorkade tomater - i olja
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk timjan - hackad
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl rismjöl
  • 4 dl rapsolja

Gör så här

  1. Grovhacka oliverna. Strimla tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Blanda oliver, tomat, lök och timjan. Krydda med cayennepeppar. Tillsätt ägg och rismjöl och blanda.

  3. Rulla bollar av smeten. Hetta upp oljan till 170°. Fritera olivsnacksen ca 2 min, tills de fått gyllene färg. Ta upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!