00000

Detta är en rätt som känns vällagad trots att den är snabblagad.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g fläskkarré tunt skivad, benfri
1 msk olja
0,5 tsk salt

Marinad

2 msk kinesisk soja
1 msk olja
2 vitlöksklyftor hackade
1 msk strösocker
1 msk sherry
1 tsk sambal oelek

Serveras med

200 g äggnudlar
1 morot finstrimlad
100 g sockerärter
1 paprika strimlad
1 msk olja

Omelett

2 ägg
2 msk vatten
0,5 msk smör

Till garnering

100 g jordnötter

1. Skiva köttet i tunna skivor och sedan i strimlor. Blanda samman marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i det så att det blandar sig ordentligt. Låt det bara ligga en kort stund.
2. Koka nudlarna i vatten enligt receptet på förpackningen.
3. Vispa samman ägg och vatten och stek en fransk omelett i smör i en stekpanna.
4. Stek kött i olja med marinad och grönsaker. Krydda med 1/2 tsk salt. Häll av vattnet från nudlarna och blanda ner dem i blandningen att fräsa med någon minut.
5. Rulla ihop omeletten och skär den i skivor. Lägg upp nudelblandningen och garnera med omelettrullar, jordnötter och rucola.