Stekta korvar med surkål och potatisstomp – bratwurst mit sauerkraut

Recept på stekta korvar med surkål och  potatisstomp – bratwurst mit sauerkraut. Köp färdig surkål på burk, den blir en syrlig smakbrytning till korven.

10 min + 20 min i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skåra eller picka korvarna och stek dem på en plåt mitt i ugnen ca 20 min. Vänd dem efter halva tiden. Sätt ugnen på grill när 5 min återstår.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  3. Stek surkålen i en stekpanna. Skala, kärna ur och tärna äpplet och vänd ner det i kålen. Fräs 2–3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar.
  4. Mosa potatisen med en potatisstöt. Rör i mjölken och riv över muskotnöt. Krydda med 1 tsk salt.
  5. Servera korven med surkål och potatisstomp, lättkokta morotsslantar och grov senap.

Recept från