Stekta korvar med surkål och potatisstomp – bratwurst mit sauerkraut

Recept på stekta korvar med surkål och  potatisstomp – bratwurst mit sauerkraut. Köp färdig surkål på burk, den blir en syrlig smakbrytning till korven.
Frederik Zäll

Ingredienser

  • 4 bratwurstkorvar - tyska (á 100 g, 70 % kötthalt
  • 700 g potatis - mjölig
  • 1 burk surkål - (ca 500 g)
  • 1 äpple
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm muskotnöt - riven

Tillbehör

  • 300 g morotsslantar - kokta
  • senap - grov

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skåra eller picka korvarna och stek dem på en plåt mitt i ugnen ca 20 min. Vänd dem efter halva tiden. Sätt ugnen på grill när 5 min återstår.

  2. Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.

  3. Stek surkålen i en stekpanna. Skala, kärna ur och tärna äpplet och vänd ner det i kålen. Fräs 2–3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar.

  4. Mosa potatisen med en potatisstöt. Rör i mjölken och riv över muskotnöt. Krydda med 1 tsk salt.

  5. Servera korven med surkål och potatisstomp, lättkokta morotsslantar och grov senap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!