Stekta kalkonsmörgåsar

00000

Recept på stekta kalkonsmörgåsar. Att steka smörgåsarna blir så mycket godare, och det gör inget om de har svalnat. Slå in dem i smörgåspapper istället för plast så mjuknar de inte lika snabbt.

För 4 personer:

Ingredienser

8 skivor surdegsbröd av levaintyp
4 msk honungssenap annan sötstark senap
100 g färskost naturell
8 skivor ost lagrad, t ex västerbottens- eller cheddarost
100 g kalkonbröst rökt, i tunna skivor
60 g rucola
1 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar nymald
2 msk smör
2 msk rapsolja

20 minuter

Stekta kalkonsmörgåsar – gör så här:

  1. Bred hälften av brödskivorna med senap. Bred på färskosten och lägg på ost, kalkon och rucola. Krydda med  salt och peppar. Lägg på resterande bröd.
  2. Stek de dubbla bröden i smör och olja ca 3 min på varje sida, tills de fått fin färg. Lägg över lock och låt dem steka klart så att fyllningen blir genomvarm, 4–5 min.
  3. Låt smörgåsarna kallna innan de sveps in i smörgåspapper.