15 min
Stekta juläpplen med fänkål och citron – gör så här:
- Plocka fänkålsdillen och lägg i kallt vatten. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Koka dem i lättsaltat vatten, ca 5 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av på hushållspapper.
- Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek äpple och fänkål olja i en stekpanna ca 5 min, tills de fått fin färg. Tillsätt krossade fänkålsfrön. Pressa citronsaft över och krydda med salt och peppar. Grovhacka fänkålsdillen och strö den över.
Foto: Charlie Drevstam
Här hittar du alla Paul Svenssons julrecept
Kocken Paul Svensson grillar traditionell julmat men vill skruva på proportionerna. Det här är ett av de recept som tillhör hans noga utvalda julbord med fler gröna inslag och renare smaker! För hela julbordet, se recept nedan: