00000

Recept på stekta juläpplen med fänkål och citron. Om fänkålen inte har så mycket "dill" kan den ersättas med vanlig dill.

För 10 person(er) på buffé

Ingredienser

3 fänkålsstånd, små, med mycket "dill"
3 juläpplen
0,5 msk fänkålsfrön
2 msk olivolja
1 citron, pressad saft
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 min

Stekta juläpplen med fänkål och citron – gör så här:

  1. Plocka fänkålsdillen och lägg i kallt vatten. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Koka dem i lättsaltat vatten, ca 5 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek äpple och fänkål  olja i en stekpanna ca 5 min, tills de fått fin färg. Tillsätt krossade fänkålsfrön. Pressa citronsaft över och krydda med salt och peppar. Grovhacka fänkålsdillen och strö den över.
    stekta juläpplen med fänkål

    Foto: Charlie Drevstam

Här hittar du alla Paul Svenssons julrecept

Kocken Paul Svensson grillar traditionell julmat men vill skruva på proportionerna. Det här är ett av de recept som tillhör hans noga utvalda julbord med fler gröna inslag och renare smaker! För hela julbordet, se recept nedan:

Fler recept med: Jul, Sallader