2.32.32.32.32.3

Snabblagad bjudmat med festfina fiskbiffar. Använd färsk fisk! Fryst fisk gör quenellerna lösa i konsistensen.

För 4 personer

Ingredienser

500 g vit fiskfilé, t ex torsk eller sej
2 citroner
300 g rödkål, strimlad
1 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk Maizena majsstärkelse
1 knippe dill, litet
1 kg potatis, kokt
smör
salt
vitpeppar, nymald

25 min

Stekta fiskqueneller med dill och citronsky – gör så här:

  1. Pressa saften av den ena citronen över kålen och krydda med
    1/2 tsk salt. Fräs kålen i 1 msk smör tills den mjuknar, ca 15 min, rör då och då.
  2. Skär fisken i kuber och mixa den i en matberedare. Tillsätt ägg, 1/2 dl grädde, majsstärkelse, 1/2 tsk salt och hälften av dillknippan. Mixa med pulsknappen ca 30 sekunder till en fin färs.
  3. Forma queneller. Stek dem i 2 msk smör ca 3 min.
  4. Koka upp 2 dl grädde. Häll den över resterande dill med saften från 1 citron. Mixa med mixerstav.  Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Servera med potatis.
Fler recept med: Köp hem 5