Stekta fiskqueneller med dill och citronsky

Använd färsk fisk! Fryst fisk gör quenellerna lösa i konsistensen.
Stekta fiskqueneller med dill och citronsky
Stekta fiskqueneller med dill och citronsky Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g vit fiskfilé - t ex torsk eller sej
  • 2 citroner
  • 300 g rödkål - strimlad
  • 1 ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 knippe dill - litet
  • 1 kg potatis - kokt
  • smör
  • salt
  • vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Pressa saften av den ena citronen över kålen och krydda med 1/2 tsk salt. Fräs kålen i 1 msk smör tills den mjuknar, ca 15 min, rör då och då.

  2. Skär fisken i kuber och mixa den i en matberedare. Tillsätt ägg, 1/2 dl grädde, majsstärkelse, 1/2 tsk salt och hälften av dillknippan. Mixa med pulsknappen ca 30 sekunder till en fin färs.

  3. Forma queneller. Stek dem i 2 msk smör ca 3 min.

  4. Koka upp 2 dl grädde. Häll den över resterande dill med saften från 1 citron. Mixa med mixerstav.  Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Servera med potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!