Stekta fiskqueneller med dill och citronsky
Ingredienser
- 500 g vit fiskfilé - t ex torsk eller sej
- 2 citroner
- 300 g rödkål - strimlad
- 1 ägg
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk majsstärkelse (Maizena)
- 1 knippe dill - litet
- 1 kg potatis - kokt
- smör
- salt
- vitpeppar - nymald
Gör så här
-
Pressa saften av den ena citronen över kålen och krydda med 1/2 tsk salt. Fräs kålen i 1 msk smör tills den mjuknar, ca 15 min, rör då och då.
-
Skär fisken i kuber och mixa den i en matberedare. Tillsätt ägg, 1/2 dl grädde, majsstärkelse, 1/2 tsk salt och hälften av dillknippan. Mixa med pulsknappen ca 30 sekunder till en fin färs.
-
Forma queneller. Stek dem i 2 msk smör ca 3 min.
-
Koka upp 2 dl grädde. Häll den över resterande dill med saften från 1 citron. Mixa med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Servera med potatis.