Stekta äppelklyftor med havresmul och kanelgrädde

Stekta äppelklyftor med havresmul och kanelgrädde är en snabbvariant av äppelpaj – använd helst svenska äpplen.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 äpplen - helst svenska
  • 1 msk smör
  • 1 msk rårössocker
  • 0,5 dl mandelspån

Havresmul

  • 50 g smör
  • 0,75 dl havregryn
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 3 msk solrosfrön
  • 3 msk rårössocker

Grädde

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk kanel - mald

Gör så här

  1. Havresmul: Sätt ugnen på 200°. Bryn smöret i en kastrull. Rör i havregryn, mjöl, solrosfrön och socker. Smula ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Grädda smulorna mitt i ugnen ca 10 min. Rör om någon gång ­under tiden. Låt smulorna kallna.

  3. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör så att de får fin färg. Strö över sockret och låt det smälta. Blanda i mandelspånen.

  4. Grädde: Vispa grädden tillsammans med kanelen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!