4.74.74.74.74.7

Recept på stekt torskfilé som serveras tillsammans med tomat- och kapriscouscous, en snabblagad vardagsrätt. Köp gärna körsbärstomater på kvist, de smakar så mycket mer än de utan.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g torskfilé
3 dl couscous
1 knippa gräslök
2 dl lätt crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g körsbärstomater
1 dl kapris
olivolja, smör, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Stekt torskfilé med tomat- och kapriscouscous – gör så här:

  1. Finhacka gräslöken, spara eventuellt några strån till garnering. Blanda lätt crème fraiche med gräslök och senap. Krydda med 2 krm salt.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Halvera tomaterna. Blanda ner tomaterna i pannan och låt dem steka med ca 2 min. Vänd i couscous och kapris.
  3. Skär fisken i portionsbitar. Stek den i 50 g smör ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera den nystekta fisken med couscous och crème fraichesås. Garnera eventuellt med sparade gräslöksstrån.