Stekt torskfilé med tomat- och kapriscouscous

Recept på stekt torskfilé som serveras med tomat- och kapriscouscous, en snabblagad vardagsrätt. Köp gärna körsbärstomater på kvist, de smakar så mycket mer än de utan.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g torskfilé
  • 3 dl couscous
  • 1 knippa gräslök
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 dl kapris
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Finhacka gräslöken, spara eventuellt några strån till garnering. Blanda lätt crème fraiche med gräslök och senap. Krydda med 2 krm salt.

  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Halvera tomaterna. Blanda ner tomaterna i pannan och låt dem steka med ca 2 min. Vänd i couscous och kapris.

  3. Skär fisken i portionsbitar. Stek den i 50 g smör ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera den nystekta fisken med couscous och crème fraichesås. Garnera eventuellt med sparade gräslöksstrån.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!