Stekt tofu med rostad blomkål och jordnötssås

Stekt tofu med rostad blomkål och jordnötssås smaksätts med en het röd currypasta, därför räcker ca 1 msk. Smaka dig fram, chilihettan varierar mycket.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g tofu - fast, naturell
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 blomkålshuvud - litet (400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 75 g jordnötter - rostade, salta
  • 1 msk currypasta - röd, Mae ploy
  • 1 burk kokosmjölk - lätt (6 %, 400 ml)
  • 1 msk soja - japansk
  • rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Skär tofun i skivor och vänd den i majsstärkelse. Bryt blomkålen i små buketter, ta vara på blasten och skär den grova delen på blasten i bitar. Skala och riv vitlöken. Mixa jordnötterna i en mat-beredare till ett grovt smul.

  2. Blanda vitlök, currypasta, jordnötter (spara några till garnering), kokosmjölk och soja i en kastrull. Låt koka ihop ca 10 min.

  3. Stek tofun i 1/2 msk olja ca 2 min. Krydda med 2 krm salt. Ta upp och stek blomkålen ca 3 min i het stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Lägg upp ris, sås, tofu och blomkål i djupa tallrikar. Strö över de sparade jordnötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!