55555

Stekt tofu med rostad blomkål och jordnötssås smaksätts med en het röd currypasta, därför räcker ca 1 msk. Smaka dig fram, chilihettan varierar mycket.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g tofu, fast, naturell 
2 msk majsstärkelse, Maizena
1 blomkålshuvud, litet (400 g)
1 vitlöksklyfta
75 g jordnötter, rostade, salta
1 msk currypasta, röd, Mae ploy
1 burk lättkokosmjölk, (6 %, 400 ml)
1 msk soja, japansk
rapsolja, salt

Tillbehör:

3 dl ris

20 minuter

Stekt tofu med rostad blomkål och jordnötssås – gör så här:

 

  1. Skär tofun i skivor och vänd den i majsstärkelse. Bryt blomkålen i små buketter, ta vara på blasten och skär den grova delen på blasten i bitar. Skala och riv vitlöken. Mixa jordnötterna i en mat-beredare till ett grovt smul.
  2. Blanda vitlök, currypasta, jordnötter (spara några till garnering), kokosmjölk och soja i en kastrull. Låt koka ihop ca 10 min.
  3. Stek tofun i 1/2 msk olja ca 2 min. Krydda med 2 krm salt. Ta upp och stek blomkålen ca 3 min i het stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt.
  4. Lägg upp ris, sås, tofu och blomkål i djupa tallrikar. Strö över de sparade jordnötterna.