00000

Nystekt och frasig ska strömmingen vara. Blir det över kan den förstås ätas på knäckemacka.

För 4 pers

Ingredienser

Stekt strömming med kaviarsås

500 g strömmingfilé
800 g potatis
1/2 dl dillkaviar
1 dl ströbröd
1 tsk salt
2 msk smör
150 g blandad sallad

Sås

2 ägg
1/2 liten gul lök
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl dillkaviar
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

25 min

Stekt strömming med kaviarsås – gör så här:

  1. Skala eventuellt och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Sås: Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud äggen ca 8 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och grovhacka dem. Skala och finhacka löken. Blanda lätt crème fraiche med ägg, lök, kaviar, salt och peppar.
  3. Lägg ihop strömmingen med dillkaviar emellan. Vänd strömmingen i ströbrödet blandat med salt.
  4. Stek strömmingen i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera den nystekta strömmingen med potatis, kaviarsås och sallad.