Stekt strömming med dillsmör, rårörda lingon och pressgurka

Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g strömmingfilé
  • 1,5 tsk salt
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk rågmjöl
  • 4 msk smör - till stekning

Dillsmör

  • 4 msk smör - rumstempererat
  • 1 msk dill - finhackad

Rårörda lingon

  • 2 dl lingon - frysta
  • 4 msk socker

Pressgurka

  • 4 msk ättiksprit
  • 5 msk strösocker
  • 5 msk vatten
  • 1 slanggurka
  • 1 msk bladpersilja - finhackad

Tillbehör

  • färskpotatis - eller potatismos
  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Dillsmör: Rör ner dillen i smöret och forma efter tycke.

  2. Rårörda lingon: (Bör förberedas dagen innan). Lägg de frysta lingonen i en bunke. Häll över sockret och rör om med en slev så sockret blandas med lingonen. Låt stå i rumstemperatur över natten.

  3. Pressgurka: Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt kallna. Skiva gurkan tunt och blanda ner den och persiljan.

  4. Salta strömmingen och lägg dem 2 och 2, köttsidorna mot varandra. Blanda ihop ströbröd och rågmjöl. Vänd strömmingen i mjölet. Stek sedan strömmingen knaprigt gyllenbrun.

  5. Servera strömmingen med tillbehören. Garnera med citron och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!