Stekt strömming med dillsmör, rårörda lingon och pressgurka

Stekt strömming med dillsmör, rårörda lingon och pressgurka

 

1. Dillsmör: Rör ner dillen i smöret och forma efter tycke.
2. Rårörda lingon: (Bör förberedas dagen innan). Lägg de frysta lingonen i en bunke. Häll över sockret och rör om med en slev så sockret blandas med lingonen. Låt stå i rumstemperatur över natten.
3. Pressgurka: Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt kallna. Skiva gurkan tunt och blanda ner den och persiljan.
4. Salta strömmingen och lägg dem 2 och 2, köttsidorna mot varandra. Blanda ihop ströbröd och rågmjöl. Vänd strömmingen i mjölet. Stek sedan strömmingen knaprigt gyllenbrun.
5. Servera strömmingen med tillbehören. Garnera med citron och dill.

Recept från