Stekt sesamtofu med vitlöksstekt spenat, kålsallad och soja

Recept på stekt sesamtofu med vitlöksstekt spenat, kålsallad och soja. Tofu finns i en mängd varianter. Här passar det bra med tofu som är lite hårdare och fastare i konsistensen. 

30 minuter

Stekt sesamtofu med vitlöksstekt spenat, kålsallad och soja – gör så här:

  1. Rödkålssallad: Finstrimla rödkålen och blanda med vinäger, soja och olja. Krama kålen med händerna tills den mjuknat något. Tillsätt honungen och blanda om. 
  2. Skär tofun i skivor. Krydda dem med salt och peppar och vänd i sesamfröna. Stek tofun gyllenbrun i olja. Lägg upp på hushållspapper.
  3. Spenat: Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Stek den i olja på medelstark värme tills den börjar få lite färg. Tillsätt spenaten och stek ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera tofun med spenat, kålsallad, ris och soja. 

 

Recept från