Stekt sesamtofu med vitlöksstekt spenat, kålsallad och soja

Recept på stekt sesamtofu med vitlöksstekt spenat, kålsallad och soja. Tofu finns i en mängd varianter. Här passar det bra med tofu som är lite hårdare och fastare i konsistensen. 

För 4 personer

Ingredienser

600 g tofu fast
2 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 dl sesamfrön
2 msk olivolja

Kålsallad:

200 g rödkål
1 msk sherryvinäger
1 msk soja japansk
1 msk olivolja
0,5 msk honung

Stekt spenat:

400 g spenat
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

ris
japansk soja

30 minuter

Stekt sesamtofu med vitlöksstekt spenat, kålsallad och soja – gör så här:

  1. Rödkålssallad: Finstrimla rödkålen och blanda med vinäger, soja och olja. Krama kålen med händerna tills den mjuknat något. Tillsätt honungen och blanda om. 
  2. Skär tofun i skivor. Krydda dem med salt och peppar och vänd i sesamfröna. Stek tofun gyllenbrun i olja. Lägg upp på hushållspapper.
  3. Spenat: Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Stek den i olja på medelstark värme tills den börjar få lite färg. Tillsätt spenaten och stek ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera tofun med spenat, kålsallad, ris och soja. 

 

Fler recept med: Övrigt, Vegetariskt