4.84.84.84.84.8

Stekt sejfilé med varm tartar och brynt smör är lyxig vardagsmat. Kaprishacket påminner om en klassisk tartarsås.  

För 4 personer:

Ingredienser

600 g sejfilé
0,5 dl vetemjöl
800 g potatis
1 gul lök
1 dl cornichons
3 msk bladpersilja, hackad
2 msk kapris
0,5 msk kycklingfond, konc
250 g spenat
smör, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Stekt sejfilé med varm tartar och brynt smör – gör så här:

  1. Skär fisken i portionsbitar. Vänd dem i mjöl. Låt ligga ca 10 min. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Skala och finhacka löken. Hacka cornichons. Stek löken mjuk i 1 msk smör ca 2 min. Tillsätt cornichons, persilja, kapris och fond. Låt allt bli varmt.
  3. Stek fisken i 2 msk smör ca 3 min på varje sida. Lyft upp fisken, gör rent pannan och fräs spenaten snabbt i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Bryn 4 msk smör och häll över fisken. Servera fisken direkt med kaprishacket, spenat och potatis.