Stekt sejfilé med varm tartar och brynt smör

Stekt sejfilé med varm tartar och brynt smör är lyxig vardagsmat. Kaprishacket påminner om en klassisk tartarsås.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 dl cornichons
  • 3 msk bladpersilja - hackad
  • 2 msk kapris
  • 0,5 msk kycklingfond - konc
  • 250 g spenat
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar. Vänd dem i mjöl. Låt ligga ca 10 min. Skala och koka potatisen mjuk.

  2. Skala och finhacka löken. Hacka cornichons. Stek löken mjuk i 1 msk smör ca 2 min. Tillsätt cornichons, persilja, kapris och fond. Låt allt bli varmt.

  3. Stek fisken i 2 msk smör ca 3 min på varje sida. Lyft upp fisken, gör rent pannan och fräs spenaten snabbt i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Bryn 4 msk smör och häll över fisken. Servera fisken direkt med kaprishacket, spenat och potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!