55555

Recept på stekt sej med gubbröra. Stek fisken i brynt smör och servera med fänkål och gubbröra.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g sejfilé
800 g färskpotatis
0,5 knippa dill
1 fänkålsstånd, (ca 150 g)
2 ägg, hårdkokta
8 ansjovisfiléer
2 dl crème fraiche, lätt
2 krm salt, + 1 tsk salt
1 + 1 krm svartpeppar, nymald
3 msk smör

20 minuter

Stekt sej med gubbröra –  gör så här:

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med dillstjälkarna. Spara dillbladen till såsen.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Ansa och skär fänkålen i klyftor.
  3. Skala och hacka äggen.Hacka ansjovis och dill. Blanda ägg, ansjovis och dill med lätt creme fraiche. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Stek fänkålen i en stekpanna i lite av det brynta smöret ca 5 min.
  5. Stek fisken i resten av smöret ca 3 min per sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera den nystekta fisken med potatis, fänkål och sås.