55555

Till Mårten gås passar det utmärkt med stekt rödkål med rosésallad och tranbär. Rosésalladen bidrar med en svag beska till den söta kålen och apelsinen. Hittar du inte tranbär i din butik går de att byta mot lingon.

För 8 pers

Ingredienser

Stekt rödkål med rosésallad och tranbär

500 g rödkål
1 apelsin
1 1/2 msk gåsfett eller smör
1 dl frysta tranbär
1/2 dl konc tranbärsjuice
1 litet rosésalladshuvud
2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

25 min

Stekt rödkål med rosésallad och tranbär – gör så här:

  1. Ansa och strimla rödkålen. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor.
  2. Stek kålen i gåsfett i en stor stekpanna 2–3 min. Tillsätt bär och juice och koka kraftigt 1–2 min.
  3. Strimla salladen. Blanda ner i stekpannan med apelsinklyftorna. Stek ytterligare ca 1 minut. Krydda med socker, salt och peppar.
Fler recept med: Grönsaker, Sallader, Vegetariskt