Stekt rödkål med blodgrape  

Stekt rödkål med blodgrape innehåller även purpurkål. Den vackert röda purpurkålen smakar som grönkål.  
Pernilla Lundberg
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 g rödkål
  • 150 g purpurkål - eller grönkål
  • 2 blodgrape
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 dl pumpakärnor - rostade

Kryddblandning

  • 0,5 tsk senapsfrön - gula
  • 0,5 tsk kryddnejlika - hela
  • 0,5 tsk fänkålsfrön - hela
  • 0,5 tsk svartpeppar - hel
  • 0,5 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Kryddblandning: Mixa alla kryddor till ett pulver.

  2. Skär rödkål i strimlor och plocka purpurkålen från blasten. Skala blodgrapen och skär sedan ut filéerna med en skalkniv.

  3. Rosta kryddblandingen i olja i en stekpanna ca 5 sekunder. Tillsätt rödkålen och stek på hög temperatur tills kålen blivit mjuk och fått färg. Blanda sist i grönkålen och låt steka med ca 1 minut. Krydda med salt. Toppa med blodgrape och rostade pumpakärnor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!