3.73.73.73.73.7

Stekt rödkål med blodgrape innehåller även purpurkål. Den vackert röda purpurkålen smakar som grönkål.  

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

600 g rödkål
150 g purpurkål, eller grönkål
2 blodgrape
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1 dl pumpakärnor, rostade

Kryddblandning:

0,5 tsk senapsfrön, gula
0,5 tsk kryddnejlika, hela
0,5 tsk fänkålsfrön, hela
0,5 tsk svartpeppar, hel
0,5 krm cayennepeppar

25 minuter

Stekt rödkål med blodgrape – gör så här:

  1. Kryddblandning: Mixa alla kryddor till ett pulver.
  2. Skär rödkål i strimlor och plocka purpurkålen från blasten. Skala blodgrapen och skär sedan ut filéerna med en skalkniv.
  3. Rosta kryddblandingen i olja i en stekpanna ca 5 sekunder. Tillsätt rödkålen och stek på hög temperatur tills kålen blivit mjuk och fått färg. Blanda sist i grönkålen och låt steka med ca 1 minut. Krydda med salt. Toppa med blodgrape och rostade pumpakärnor.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul