3.63.63.63.63.6

Stekt röding med smörad färsklök och gurka samt kaviarcrème är en snabblagad rätt. Fina råvaror är allt som behövs för att skapa en riktigt enkel och god huvudrätt.     

För 4 personer:

Ingredienser

4 rödingfiléer, med skinn (à ca 175 g)
4 lökar, färska
1 gurka
2 msk smör
2 tsk citron, pressad
0,5 + 1 tsk salt
2 msk rapsolja

Kaviarcrème:

1 dl majonnäs
0,75 dl smörgåskaviar, typ Kalles

Tillbehör:

potatis, kokt
limeklyftor

25 minuter

Stekt röding med smörad färsklök och gurka samt kaviarcrème – gör så här:

  1. Crème: Blanda majonnäs och kaviar.
  2. Ansa och skiva löken tunt. Skala gurkan och halvera den på längden. Gröp ur kärnorna och skär gurkan i 1/2 cm stora bitar.
  3. Fräs lök och gurka i smör 2–3 min. Häll över citronsaften och krydda med 1/2 tsk salt.
  4. Krydda rödingen med 1 tsk salt. Stek den med skinnsidan nedåt i olja ca 3 min. Vänd och stek ytterligare ca 1 minut.
  5. Servera rödingen med grönsaker,  kaviarcrème, potatis och limeklyftor.